Skip to content Skip to footer

نیاز جوجه ها به پروبیوتیک

پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستند. آنها با حمایت از جمعیت متنوع تری از باکتری های مفید در دستگاه گوارش به سلامت دستگاه گوارش کمک می کنند.سلامت دستگاه گوارش به ویژه برای پرورش گله سالم اهمیت دارد.پرندگان از طریق خوراکی که می خورند و محیطی که در آن پرورش می یابند، میکرو فلور روده را ایجاد می کنند.اولسون می گوید: «هدف از تغذیه یک پروبیوتیک پر کردن دستگاه گوارش با باکتری های مفید است، بنابراین پاتوژن هایی مانند E. coli، سالمونلا و کلستریدیوم فضای کمتری برای رشد دارند. “تغذیه پروبیوتیک ها در اوایل زندگی به جوجه ها می تواند به آنها کمک کند تا سلامتی خود را آغاز کنند.”

گونه های مختلف باکتری را می توان در پروبیوتیک ها یافت. با این حال، انتخاب سویه مناسب پروبیوتیک برای دریافت مزایای مورد نظر مهم است.هنگامی که به دنبال یک پروبیوتیک برای پرندگان خود هستید، به دنبال پروبیوتیکی باشید که باسیلوس سوبتیلیس، یک سویه بسیار مقاوم از باکتری های مفید است که به سرعت در حال افزایش است.

اولسون می‌گوید: سایر پروبیوتیک‌ها اغلب مخلوطی از باکتری‌ها مانند لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم و دیگر سویه‌های ناشناخته هستند.

پروبیوتیک یا DFM افزودنی های خوراکی هستند که به دلیل تأثیرات مثبت آنها بر فلور روده حیوانات که بر عملکرد و سلامت حیوانات مؤثر است ثابت شده است .

پروبیوتیک ها به عنوان بهترین گزینه جایگزین آنتی بیوتیک ها به دنبال ممنوعیت استفاده از آنتی بیوتیک ها به عنوان محرک رشد در مرغداری ها در بسیاری از کشورها و همچنین کاهش مصرف آن در سایر صنایع دامپروری، آبزی پروری و زنبور عسل محبوب شدند.

با توجه به ویژگی‌های خاص سویه باکتری پروبیوتیک، اعتقاد بر این است که سویه‌های جدا شده داخلی برای تولید مکمل پروبیوتیک مناسب‌تر و قابل اعتمادتر هستند.

بر اساس قوانین بین المللی جدید و فشار مصرف کنندگان فرآورده های حیوانی مبنی بر حذف آنتی بیوتیک به عنوان محرک رشد و کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت ها، پروبیوتیک ها به عنوان جایگزین مناسب آنتی بیوتیک ها در نظر گرفته می شوند.

پروبیوتیک‌ها به عنوان «میکروارگانیسم‌های زنده‌ای تعریف می‌شوند که وقتی به مقدار کافی تجویز شوند، برای سلامتی میزبان مفید هستند».

در طول دهه گذشته، استفاده از پروبیوتیک ها مورد توجه فزاینده ای قرار گرفته است زیرا شواهد علمی در مورد خواص، عملکرد و اثرات مفید باکتری های پروبیوتیک بر روی زنبورهای عسل و سایر حیوانات مزرعه انباشته می شوند.

جستجوی مکمل‌های پروبیوتیک جدید به دلیل تقاضای فزاینده بازار افزودنی‌های خوراک با آگاهی از مشکلات مربوط به مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها، آگاهی تولیدکنندگان در مورد سلامت دستگاه گوارش حیوانات مزرعه و اثرات اقتصادی آن است.

از طرفی مکمل‌های پروبیوتیک داخلی همیشه منبع قابل اعتمادتر و قابل دسترس‌تری برای تولیدکنندگان داخلی هستند.

  • بهبود عملکرد طیور
  • کاهش بیماری های ناشی از غذا مانند سالمونلوز و کمپیلوباکتریوز در مصرف کننده
  • بهبود عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان
  • بهبود عملکرد گاو گوشتی و کاهش اسهال در گوساله ها
  • تحریک سیستم ایمنی زنبور عسل و افزایش مقاومت در برابر بیماری زنبورهای عسل
  • بهبود ایمنی مصرف کننده با کاهش استفاده از آنتی بیوتیک ها در حیوانات غذایی

پروبیوتیک ها را می توان به پرندگان در هر سنی ارائه داد.اولسون می‌گوید در حالی که می‌توان آن‌ها را روزانه برای حفظ یک سیستم گوارشی سالم تغذیه کرد، پروبیوتیک‌ها می‌توانند در زمان استرس و پس از درمان آنتی‌بیوتیکی بهترین عملکرد را داشته باشند. طیور ممکن است در دوره های مختلف زندگی خود تحت استرس قرار گیرند، از جمله:

 
  • جوجه ریزی
  • تغییرات دما
  • حمل و نقل
  • محیط جدید
  • تغذیه و آب تغییر می کند
  • سیستم ایمنی حیوان در مواقع استرس سرکوب می شود

اولسون می‌گوید مصرف خوراک و آب آنها نیز ممکن است همزمان کاهش یابد. مهم است که تا جایی که ممکن است به تمیز، خشک و راحت نگه داشتن آنها علاوه بر هیدراته نگه داشتن آنها و ارائه محصولات حمایتی از جمله پروبیوتیک ها کمک کنیم.

اولسون می‌گوید: پروبیوتیک‌ها به شکل پودر هستند و می‌توانند به راحتی در آب مخلوط شوند و سپس در آب آشامیدنی آنها به پرندگانتان داده شود.نکات تغذیه:

با آب تمیز و خنک مخلوط کنید

علاوه بر محلول مخلوط، آب آشامیدنی ساده را در ظرفی جداگانه قرار دهید

محلول تازه را روزانه مخلوط کنیدمحلول مخلوط را تا 48 ساعت در یخچال قرار دهید. هر محلول استفاده نشده را بعد از 48 ساعت دور بریزید

تغذیه با پروبیوتیک ها می تواند به شروع سلامت گله شما کمک کند. اولسون می‌گوید: به تغذیه پروبیوتیک‌ها در تمام مراحل زندگی ادامه دهید تا سیستم گوارشی سالمی داشته باشید.

خبرنامه
شبکه های اجتماعی
آدرس

دانشگاه فردوسی مشهد _ دانشکده کشاورزی _ جنب مجتمع پژوهشی صنایع غذایی  _ شرکت فراسودمند رازی

farasoodmand@gmail.com

09153223146